onsdag, november 29, 2006

Problemfamilierne skal på gaden og bør ikke få tilbudt ny bolig andetsteds

Ballademagere og deres familier kan fremover få svært ved at finde et sted at bo. Her og nu vil en række boligforeninger og private udlejere ikke vide af de to familier, som Brabrand Boligforening i går fik grønt lys af Vestre Landsret til at smide ud.

»De har diskvalificeret sig selv, efter at deres voldsdømte børn har lavet ballade i Gellerupparken. Det viser, at de ikke er egnet til at bo med andre mennesker,« siger Leif Jensen, forretningsfører i boligforeningen Århus Omegn.
Han mener heller ikke, at andre boligforeninger skal tage de to familier ind.

»Det vil være at kaste problemet fra boligforening til boligforening. Det vil være fuldstændig meningsløst,« siger han.

Samme melding lyder fra Anders Rønnebro, direktør for byens største boligforening Arbejdernes Andels Boligforening (AAB).

»De her familier kommer ikke til at bo hos AAB. Vi vil nægte dem indflytning. De er ikke egnet til at bo med andre mennesker. Socialrådmand Gert Bjerregaard (V) vil sikkert tale om, at vi skal udvise social forståelse, men det er præcis det, vi gør over for vores store flertal af fredelige beboere. De skal kunne bo trygt og godt hos AAB,« siger direktøren, der mener, at det alene er kommunes problem at genhuse familierne.

Private udlejere er heller ikke interesseret.

»Der er ingen udlejere, der er interesserede i lejere, der laver ballade. Vi har vores nuværende lejere at tage hensyn til,« siger Ulrik Kjær, administrator ved Henning Poulsen, der er en af byens største private udlejere af lejligheder.

Jyllandsposten

Jeg tvivler på velfærds-Danmark vil lade familier med små børn blive på gaden, så spørgsmålet er om løsningen med at smide hele familier ud ikke bare i sidste ende flytter problemet til et andet område.

1 kommentar:

vivi andersen sagde ...

Hvad med man sender dem retur til oprindelseslandet ?

På eet eller andet tidspunkt må politikerne vel begynde at overveje at tage repatriering i anvendelse - af hensyn til den oprindelige, nuværende befolkning og ikke mindst til egne efterkommere .